Closer you look the more it took your eyes off reality

Tänkte jag skulle skriva ett jättespännade inlägg om hur dagen och gårdagen har varit. Men sen insåg jag att jag inte orkade riktigt. Så vi gör det på det vanliga traditionella, tråkiga viset istället..

Igår beslutade jag väldigt spontant att mamma och pappa saknar mig. Jag kände även mycket spontant att dom ville köra till öb och karlssons med mig, och kolla på julsaker och annat smått och gott.
Och det visade sig att verkligeheten stämmde in mycket bra. Så vi åkte till öb och jag tänkte att "oj oj va mycket roliga julsaker jag skulle köpa. så mysigt"
och vad jag jag i påsen när jag kom ut ur kassan?! Såhär i efterhand är det så att man skulle kunnat börja gråta..

1 st tandborste
1 st vattensprutflaska (i uppfostringssyfte för min "katt" )
1 st tandborstfodral (när jag reser vill jag att min tandborste ligger bekvämt)
1 st pakT FRYSPÅSAR (wft?? jag är fet för att jag alltid åt upp all mat, dvs ingen mat över att frysa..?!?!)
1 st shampoo
1 st Balsam
2 st ansiktsmasker
1 Deo

Jag är förtilds tant :(

Just ja, en julsak köpte jag ju, eller tre rättare sagt. Tre ljuslyktor i olika storlekar. En är superbammsa stor och ska stå på trappen där ute, och dom två andra ska stå framme vid kakelugnen..

På karlssons var det big fail, det enda jag köpte där var en leksakstunnel till Gösta, som (hör och häpna) var mycket uppskattad.

När vi kom hem igår började lillebror och hans BF (förlåt, kompis) laga mat, pommes och fläskfile, få fick ja matpanik och slängde på mig träningskläder och gick ut och sprang en runda, det enda som fanns i mitt huvud under den tiden var mat, mat, mat, mat, mat) 10 veckor har jag hållt på nu. Det börjar bli riktigt tungt nu. 2 och en halvmånad utan att tugga. Fan..

På kvällen satt jag och mam och pap och kollade på tv och jag drack litersvis med te. Sen gick jag ner i mitt gamla rum, numera är det ett syrum(...) och la mig och sov i tolv timmar!! Fattar ni hur trött man är då??
När jag vaknat och ätit min shake slängde vi in hunden i bilen och åkte iväg till långasjönområdet och gick en runda på 4 km. Kändes hurtigt och bra. Sen åkte vi hem igen och Ulrica kom och hämtade mig och vi åkte hem till mig, pratade fikade och skrattade åt hennes försök att spela GH.

Ikväll har jag och Malin gått en lång runda, från stan till asarum och tillbaka, kändes mycket nyttigt må jag säga :)

och här sitter jag, och överväger att ta en lång och varm dusch..

vad var det jag sa, det skulle bli tråkigt och informelt:P

Nu ska jag duscha och sen ska jag kolla på ett avsnitt av den där färjangrejen som alla pratar om. Och när jag säger alla menar jag ju självklart Henrik..:P Sen blir det sängen och praktik imorn kl 7.. yey! Men jag gillar det =)

Jag trivs jag trivs

Det regnar pojkar, halleluja

Det regnar ute.

Jag älskar när det regnar. Barnsligheten inom mig bubblar upp och jag vill bara hoppa i vattenpölar.

jag ska iväg och jobba snart, om en timme närmare bestämt. Idag ska jag jobba 14-21.30. Det känns sjukt länge, kanske för att jag vet att jag måste upp kl 6 imorn för att åka iväg och jobba. Vem vet.

Jag fick fina sms igår. Jag gillar sms och jag gillar att vara målet för folks intresse, är det ytligt? Jag  bryr mig inte, det är min tur nu.

Men som sagt, det regnar uyte, livet leker och min mage börjar se riktigt kick as ut nu. Eller i varje fall när jag spänner musklerna, försökte få till en kickas bild, men de gick sådär. Tydligen är min mage en sån där live mage.  Den gör sig alltså bara bra när man ser den IRL så att säga, precis som resten av mig. Yeah.





Hope I don't seem to talk pompously, try and look abstactly

En viktig grej från gårdagens firande, som jag nu efter säkra källor vet att jag får lämna ut..
Vi blev påvägen från Malins och Henriks lägenhet stoppade av farbror polis. Det känns även nu, såhär efteråt helt overkligt.

Vi var lite stressade så samtliga tog med sig en dricka att sörpla på påvägen till lockness.  och med risk att håna polisyrket en aning, har dom INGET bättre för sig än att smyga runt och leta efter anledningar att tjafsa med folk? Den finns alltid jättefulla folk på torget, folk som skulle behöva sova i en fyllecell i en vecka innan dom skulle vara tillräckligt klara i skallen för att ens kunna säga sitt eget namn. Det finns folk som för svarttaxi på torget, ta dom, för all del. Jag har tom hört att folk har ståt på torget och intagit diverse olagliga preparat på torget, ta dom för i helvete..

men ohnej.

Dom ser oss, ett gäng på 6 pers, alla kan gå, prata och bete sig precis lika artigt som i nyktert tillstånd, det enda problemet är att dom har alkohol (!!) i handen!
Jag passerar polisbilen och ska följa med cath till bankomaten, och jag hör hur dom tutar, och självklart reagerar jag inte, polisbilar brukar inte direkt tuta på mig.  Men sen reagerar jag och vänder mig om "häll ut det där" hör ja en av poliserna säga lite bittert
"är du seriös?!" svarar jag, för jag är helt övertygad att det är ett mycket dåligt skämt
"det är klart jag är seriös, häll ut det säger jag"
Jag tittar på dom, suckar, tar en två klunkar och häller ut den o går ner till cath. Där står vi och fnissar en stund åt det surrealistiska i situationen.
När vi vänder oss om och ska gå tillbaka till dom andra står poliserna och pratar med Timo, och poliserna håller på och fiplar med sitt bötesblock.. 
Jag går fram och frågar vad som händer och Timo säger med ett finurligt leende på läpparna att han drack efter dom bad honom hälla ut det, och nu fick han  böta för att han druckit på allmänplats.

Jag vet inte om det är alkoholen som pulserar i min kropp, eller om det är den rebelliska sidan av mig som blir grymt irriterad över polisernas litenhet, eller om jag helt enkelt inte tänker och tycker att det är orättvist att timo måste böta, men inte jag, när tydligen jag hade gjort exakt samma fel. Så jag öppnar min mun och säger:
"Men, hallo. Varför får han böta om jag slipper, jag drack ju också??"

Ungefär en hundradels senkund efter att jag sagt detta inser jag att det var nog det mest korkade jag sagt hittills och när jag möter en av polisernas blickar så inser jag att hon tänker exakt samma sak.

Jag ser Henrik och några av dom andra stå en bit bort, jag ser min räddning och springer bort till dom och försöker se osynlig ut. Det måste ha funkat, för när dom är klara med Timo kör dom iväg.

Jag vet inte men folk säger att Karlshamn är en småstad, men den kvällen hade ju allt. Alkohol, intriger, sex (min demonstration av pingvinen) musik och biljakt. ( ja jag vet att det inte var något biljakt, men det låter mycket mer spännande om man säger att polisbilen jagade oss  runt på torget.. bara så ni vet)

Jag tror för övrigt att Timo är glad över att han fick den där böterna, tror han kommer spara den och visa den för sina barnbarn. Jag kan se det framför mig, när Timo är gammal och har ett långt grått skägg. Han sitter i en gungstol med en tjock pläd över knät, en brasa sprakar hemtrevligt i bakgrunden. Han s yngsta barnbarn kryper upp i hans knä och frågar vad det är för lapp som sitter inramat på väggen. Timo hostar till och säger "ja.. kom barn så ska farfar berätta. kom kom, sätt er här runt mig på golvet så ni hör ordentligt.Ja se det var såhär, en mörk natt i oktober..."

....Men vad vet jag...


Deciphering is the game we're all in



Snodde en bild av Malin, vi tog en på oss alla tre men den vägrar hon lämna ut,, grr!

Det finns sjukt mycket att berätta om de senaste veckorna. Gosh jag vet inte hur jag ska börja, jag vet inte ens om man orkar berätta allt : )


Praktiken går galant, jag trivs och alla tanter och farbröder är underbara, eller nästan alla, vill säga. Det känns bra att göra gott och ännu bättre att märka att dom uppskattar mig. En tant klappade mig på kinden häromdagen och mumlade något om "söta snälla pojke" Jag antar att det är en komplimang, ett bevis på hennes uppskattning. Jag antar att jag borde nöjt mig med det och varit glad. Men jag tar det högst personligt när folk tror att jag är en pojke? Vem skulle inte?! Ja lade två långa minuter på att förklara att jag var en "söt duktig FLICKA" men jag vet inte om jag nådde ända fram..Det var ungefär samtidigt som hon började svamla om fotboll och köttbullar som jag beslutade att låna henne vinna den matchen. Grr

Annars då, min "anti fetma kampanj" går strålande, så strålande att jag firade igår med en rejäll fylla (nejdå mamma jag skojar bara, jag dricker ju inte, det vet du ju) och tja..bilder och filmklipp finns, inget som kommer delges för allmänheten. Men för er som känner mig kan jag ge er ledtråden att det handlar om hur jag demonstrerar en viss persons..sexmoves, mycket uppskattat, tydligen (än en gång mamma, jag bara skämtar) Jag har personligen valt att kalla flimen för "Pigvnine ****s sex for dummies. Mohahaha..
Igår var mycket trevligt, vi pratade och flamsade en hel del på förfesten och sen gick vi ut till Kompaniet för att dansa, eller tanken var att vi skulle dansa, tror vi höll till max tio min på dansgolvet, vart vi var resten av tiden har jag ingen aning om. Men vi måste haft trevligt. Det var tydligrn prat om någon form av efterfest också, men när kompaniet stängde så insåg jag att det bästa för mig var sängläge och så blev det.
Ett mycket trevligt inslag av gårdagen var att E kom och umgick med oss. Jag blev glad i ögat ^^

Ant fetma kampanjen ja, ja det går bra. jag har nu gått ner mer än häften av vad som var tänkt och jag börjar se ett ljus i denna helvetestunnel. Jag gick in med en iställning som kan sammafattas till att "det är fan inget svårt, att inte äta på tre månader paah. " Men det visade sig att det var så mycket svårare än vad jag trodde. Många tårar och humörsväningar har det blivit med tiden. Men träningen är underbar, jag älskar det. Jag har aldrig mått så bra som jag gör när jag är på gymmet och pressar mig lite hårdare för varje gång. Jag hoppas och tror att jag kommer hålla igång träningen även efter jag är färdig med dieten, det gör underverk för kropp och sinne, så att säga.


Tja.. mer då..Jag hade ju kunnat skriva att Cath kommer åka till Florida och jobba i minst 3 månader, men det tänker jag inte.. För det som man inte skriver det finns inte, och finns det inte så händer det inte. Så det så Cath! Du kan glömma den där Florida grejen nu, du kan stanna här hos mig, sitta i soffan och spela GH och bli fet. HA!


Nej nu mina vänner tänker jag kolla på gossip girl, pinsamt att erkänna men jag älskar det! Dom är så söta och har så fina kläder, doms er ju ut som dockor.

blogg.se

Jag har blogg.se som startsida. Jag inser ju själv att just blogg.se kommer komma upp när jag startar Safari. Men jag tror också det finns ett annat dolt budskap i detta, jag tror det är min blogg som försöker ge mig dåligt samvete för att jag inte skriver... MEN icke! Sånt biter inte på mig inte...

They call me fail, superfail.

Såja. Då var man X mrs Awersome. Men nej, de känns bra. Jag trodde att mitt hår skulle kännas supertunnt nu utan alla extensions, men icke :) Det som tynger mig mest är nog att jag har håret fullt med klister, jag har kammat och pillat o trixat och öst i litervis med inpackning i hela håret igen igen och igen. Nu orkar jag inte mer ikväll. Tror dessutom inte att det syns speciellt mycket. 

Men nu har resten av familjen åkt och allt känns tungt. Så tungt. var dum nog att följa med dom att handla och det var inte det smartaste draget i svensk historia. Det var (såklart) mat överrallt och vart jag än tittade såg jag bara ursäkter för att lägga ner för gott. Jag orkar verkligen inte mer. Det år svårt, så sjukt jävla svårt. jag mår dåligt, blir rastlös och känner hur fail fail superfail jag verkligen är. Jag bara klagar och har mig, men i själva verket, hur svårt kan det vara, egentligen?!

Men nej, nu har jag ingen ork kvar alls. Jag har inget som puschar mig, inget som driver mig. Jag har inget att se fram emot förutom julen. Då jag komma svulla som en idiot och gå upp allt igen, och så börjar karusellen igen...


Fan, jag är så jävla dålig. 

The eternity of mrs Awesome is a ending of a era, you might say!

Ja det är inte bättre än vad det låter tyvärr. Jag vet inte vad som är värst, min brist på kunskap inom den engelska grammatiken eller att jag hänger upp mig så mycket på några bitar löshår.


För idag händer det, löshåret ryker. Det är massa och åter massa trens som har ramlat ut och det krävs en hel del färgning som det ser ut just nu. Nej, det ser rent ut sagt förjävligt ut.

Ska alldeles strax ta ett ryck och hoppa in i dushen. Och ser man det på det viset är det ju bara lyxigt, jag kommer slippa halvhängande löshårsbitar OCH jag får duscha länge länge. Mycket länge.. mmmm

Senare idag kommer mor och far, och det skulle kanske vara trevligt, att få fika med sin dotter utan massa bananflugor surrande runt henne.. tåls att tänka på..

Fjärde dagen på praktiken, mhm. Jag önskar att jag skulle orka skriva om det, men just nu gör jag inte det. Det är mycket nya intryck och mycket spring och olika saker att göra mest hela tiden. Men jag trivs, det gör jag verkligen.


Jag berättar mer, det lovar jag ^^

Moore is better

Wey. Kollade i min lilla brevlåda och insåg att min premuration på moore som jag fick i 20års present av Ted har kommit. Lycka, stor lycka. Kvällen kommer tillbringas med mitt Ps2 och min moore. Sweet!

Big Fail

Öh fan va drygt. Fick hem min halloweendräkt (hihi hemlis!) Och tydligen när dom skriver "från S till L" så menar dom egentligen "från XS till S" Men det är ju svårt att veta sådär i förväg. Fast visserligen, om jag kommer undan med att bara ha det som en ihopsnodd korv runt magen så kaaanske jag ligger bra till, det är alltså så mycket jag faktist får på mig den. Men ni ska veta att det är en riktigt snygg korv jag har runt magen! Nej, big big Fail. Super Fail! What to do?

It's too late, to be smart now


My friends say, "You're better off now"
But better off is still a little too sad
But it seems, you can't help it
you keep on going 'til it's just too late to
back down, but I guess you gotta roll with the punches

Dagen efter är för mesar!



Tja. det var Lund det. 
Jag begav mig mot studentstaden Nr one igår förrmiddags (jag antar visserligen att Uppsala är lite mer Nr one än lund.. men lets face it, vem vill åka till Uppsala?"
Så, lund it was.

Det var mycket trevligt att träffa mina flickor på deras nya hemastad. Och vilken lägenhet sen, vi fick använda mobilderna för att prata med varandra, SÅ stor var den. Eller.. eh. Var den liten mindre. Men de var mysigt och intimt, as always.


Gårdagen bestod av shopping och dessvärre en viss del alkohol. Josses korridor hade fest med mexikanst tema, dom hade gått in för att dekorera, ballonger överrallt och papmaché (stavning?) överrallt^^Runt tolvtiden åkte vi till Malmö och slakhuset. Mkt trevligt vill jag lova..

Nej, Rubriken får tala för sig själv Dagen efter är för mesar och jag är den största mesen av dom alla.





I know you didn't bring me out here to drown, so why am I 10 feet under and upside down..


Gårdagens träningsvärk dödar mig ännu mer idag  än vad den gjorde igår. Men det är ju roligt det också.
Tränade idag igen. Mycket ambiöst av mig vill jag lova.  





Så ambiöst av mig att jag inte tänker skriva mer.



-kryper bort till sängen-

not so much, ms Awesome!

Hepp.
Sista lektionen i Etik och livssyn.

Ämnet var döden. Tungt, mkt tungt.
Ursula guidade oss igenom den sista tiden för en döende. Känslor som kommer, anhörigas behov. Vi som vårdare och vårans uppgift.
Det jobbigaste var när hon gick igenom kroppens organ, hur ett efter ett börjar använda sitt "reservbatteri" för att slutligen lägga av helt. Händer och fötter blir kalla, hjärtat slår långsammare och andningen blir rosslig.
Självklart något mycket viktigt att veta om, speciellt nu när vi själv ska ut och arbeta i en månad, men samtidigt får det mig att må fruktansvärt dåligt. 

Döden i sig skrämmer mig inte, eller det är i varje fall vad jag intalar mig.
Det kom upp en diskussion om huruvida det är fel av anhöriga att inte vilja vara med när döden inträffar eller inte.
Personligen kan väl jag tycka att det är den enkildes eget val, en del vill/klarar inte av att se sin mor/älskade/vän/barn dra sina sista andetag. Och ska man dessutom se till vad som händer efter själva döden så kan jag förstå  att man inte vill. Den dödes muskler slappnar ju av efter döden har inträffat och all avföring och gaser..rinner helt enkelt ut. 

Kanske inte så man vill minnas sin sista stund med sin älskade mor? Vad vet jag, det är svårt att säga vad som är rätt eller fel.  En vän till mig valde att inte närvara när hennes mamma dog, och det säger hon än idag att det var rätt beslut. Hon ville se henne efteråt, men att närvara skulle vara mer än vad hon hade klarat av att hantera.

Under min 4 veckors praktik kommer jag troligtvis stöta på en eller flera tanter/farbröder som kommer dra sina sista andetag. Det ska alltid finnas med någon från personalen så att dom inte ska dö helt ensam, dels om deras anhöriga nu väljer att inte vara där, men också som ett extra stöd för den döende och dess anhöriga om don väljer ATT vara där. 

Vi som praktikanter har rätt att slippa vara med när dom dör, vi får välja själva om vi vill se det eller ej. Just nu lutar det åt att jag skulle vilja vara där, dels för att jag anser att döden och födseln är exakt samma sak, fast tvärtom. Början på något nytt, eller slutet på något gammalt. 
Folk som jobbat inom vården säger att det är något fint, det är lugnt och stilla, man sitter där och håller dennes hand, kanske pratar lite med henne. Ljus som brinner och någon lugn musik brukar inte heller vara ovanligt. 



Hey my name is ms Awesome, what´s yours?


Allt är så bra nu. Allt är så himla bra.
Bitarna faller på plats och jag kan inget annat än bara le.

Music Quiz på Harrys ikväll eller inte? Jag vill, gud vad jag vill men jag har tusen och åter tusen andra saker som måste göras. Det hade varit så kul, bara girlzen ikväll. Var så länge sen.. Mja, jag får nog hålla mig inne och roa mig med plugg plugg och åter plugg.

Stay black mina vänner!


...

PS.
Jag insåg precis att man måste ladda upp bilderna var för sig, = inte roligt. Så det kan nog dröja ett tag tyvärr innan dom kommmer =/

It's too late, to be smart now. I'm all out of clever thing to say.

Back from the forest.

Mja, det var mycket mysigt. Jag högg ved, eldade i pannan och annat manligt. Tills Catte påpekade att jag även hade började lukta som en man. usch. Då övergick jag till att göra mera kvinnliga sysslor så som, matlagning, stickning, Dr Qvin (staning catte??) den tuffaste gamla serien på länge dessutom, och som en extra bonus roade vi oss åt att sjunga disneysånger. We kill!

Sitter på jobbet och ni lär ju tro att jag aldrig jobbar! Detta äro en stor osanning. Jag jobbar hela tiden. Nästan, jag tar lite pauser ibland bara.
Idag har varit en stressig dag, massa kunder och för lite personal (trots att vi var en extra idag) Jag har fått noll gjort, mest sprungit runt och ändrat priser på grejer med kort datum och växlat in massa massa massa pengar, vet ni hur stor en bunte med 60 st 100-lappar är? Jag gör!
summan av kaddemumman (fniss) är att jag är riktigt välförtjänt av en hederlig bloggpaus.

Inatt är det kulturnatten, tydligen. Jag är ovan vid hela den här grejen att bo i karlshamn, jag FÅR ha nollkoll. Jag är cool är ändå. Tror jag ska smyga mig till Lundins sen när jag stängt här för kvällen. Dom har 10% rabatt och dessutom öppet till 24.00 och JAG har 14 tusen att göra mig a med. Woho. Eller.. jag hade 14 innan jag hade betalt mina räkningar och betalat tillbaka lånet som jag lånat av mig själv. Men ändå, jag har pengar att göra av med helt enkelt.

Ikväll ska det även bokas flygbiljetter. How fancy is´t that?!
En viss 08 har gjort sig förtjänt av kvinnligt sällskap, eller så är det jag som inte har gjort mig förtjänt av att SLIPPA hans sällskap, det är sånt man aldrig riktigt vet. Det som är en belöning för honom är ett straff för mig. Vi är olika vi kvinnor o män.
Fast stryk ska han ha, boka biljetter till Monday bar kryssningen utan att fråga mig. Fail fail fail! Glöm att du får haka på mitt crew (  ;)  ) när vi drar till holland, amsterdam!


Påtal om "gjort sig förtjänt av" så har jag gjort bort mig. Eller, jag hade om jag hade en normal syn på tillvaron. Det har jag tydligen inte. På Bröllopet var det riktigt god mat och allt var så fint. Att min bordsplacering sög pung är ju dock en annan sak.. Anywhow. Det fanns ju inte bara god mat, detfanns ju även vatten.. och ehm .. sprit.
Den som inte sett mig attacera ett groggbord vet nog inte riktigt vad jag pratar om, men det är en sån där "antilop vs lejon grej" Spriten är antilopen och jag är lejonet. Jag hugger. Snabbt, hårt och utan minsta eftertanke.

Och tro mig när jag säger att jag har saknat min alkohol, och jag är rätt säker att den har saknat mig också.
Det hela gick bra, mkt bra.

Tills det var dags att åka hem. Då slutade det gå bra.
Från att vara full och glad och trevlig, gick i samma ögonblick som jag satte mig i bilen till att vara askalas. Askalas full som mår illa. Askalasfull som mår illa och ber att dom ska stanna bilen. Askalasfull som mår illa och ber att dom ska stanna bilen så jag kan hoppa ur och spy 5 ggr,  under den halvtimmes långa färden till Roger och Annas hus.
Så, på tal om att göra sig förtjänt av, jag BORDE ha dåligt samvvete eller i varje fall fått en baksmälla. Men icke. Till min kära mors förtret. Hon ansåg att det hade varit passande, som ett straff för mitt beteende. Men inte jag inte.

Bilder på en nykter och fint sminkad Sara och på Annas helt underbara klänning kommer så fort jag orkar packa upp väskan med alla grejerna i. Men det kommer, det lovar jag!