En doktorsavhandlig av värdet att blogga.

Jag har många gånger fått frågan av mina vänner, vad som är meningen med att ha en blogg men ändå vägra att skriva i den. Jag önskar att jag hade kunnat svara på det. Antar att mina skäl är aningen egoistiska. Att blogga är väl mitt sätt att klottra på allmän egendom. Istället för skriva obscena grejer som "Ät bajs!" och "Jag har knullat här!" på den lokala icaaffärens kundtoalett, skriver jag mitt ordbajs här. Så mycket mindre risk att bli haffad och så mkt mer politiskt korrekt.
Jag antar också att det är den primitiva kallet i mig som ropar. "Hörs du inte så finns du inte." Jag vill helt enkelt synas. Anledningen till att jag syns är dock av mindre värde. 
Dokusåpa-kändisar är lika mycket "på tapeten" som våra "riktiga" svenska kändisar. Nu vet jag att alla vet vilka jag pratar om, men för att förtydliga, Göran Persson, Kungen och Silvia, Ingvar Kamprad, och självklart våra egna lokala kändisar Burk-plockar-mogot-magnus, Olof och allas våran Gullis.

Nej. Jag kommer aldrig bli bloggandets drottning, men det spelar ju tydligen heller ingen roll. 
Skrik för att synas och Syns så att du hörs, för snabbt kan du tyna om illusioner förstörs. Det borde myntas som bloggandets första och enda budord. 

Nej mina vänner. Nu är jag nöjd. Mer kommer. stay tuned!





Tredje världskriget på södra ><

Mjao. Tanken var ju att de skulle vara kalas här idag. Tanken var ju att det skulle vara fint väder.. TANKEN var ju att man skulle slippa bli väckt av tredjevärldskriget utanför sin dörr. Drömma kan man ju..

Fick höra av min hyrevärd (läs. hitler ) att dom skulle byta ut min trappa idag. Det skulle inte vara några större problem, skille ta en och en halv dag max och jag skulle få en tillfällig trappa så jag skulle kunna komma in och ut (läs. stor fel lögn)

MEN! Så fel han hade.. Himla passande att an åker på semster till köpenhamn i två dagar med sin fru och lämnar telefon hemma. Himla osis, verkligen.

Fick veta idag, som en chock, att det skulle ta två dagar, och att jag för säkerhetsskull skulle gå ner till grannen viktoria under tiden dom bröt sönder trappan, så att jag verkligen skulle kunna komma ut och iväg och jobba mina tre timmar senare på dagen. Ställningen skulle nog komma senare.
Kalaset blev ju självklart flyttat, dels pga regn och dels pga brist på trappor.. hmrm..
MEN nu, nyss kom arbetsledaren från NCC (dom som skulle sätta upp ställningen) och säger att "nejdu.. de blir ingen ställning idag, de går helt enkelt inte. kan du sova här hos din granne?!"
Ehm..? Jaha..

Då visade det sig att han hade sagt till min hyresvärd Bengt att det skulle nog inte gå att få upp en ställning, och att de skulle ta två dagar innan jag kunde komma in i min lägenhet igen. Bengt hade sagt till mig,att det skulle inte vara några som helst problem att komma ut och in i lägenheten och att det självklart skulle komma upp en ställning.

Tur i o turen att föräldrarna bor i asarum, vad hade jag annars tagit vägen? Bott på hotell? nejdu..

Blir så besviken att han ljuger mig rätt upp i ansiktet, jag anser själv att jag är vuxen och gör vuxna handlingar, men att göra som han gör, ljuga och sen fly fältet är det mest omogna jag varit med om hittills.

Ska prata med honom när han kommer hem. Vad hade hänt om jag inte hade gått ur lägenheten i morse? Stannat kvar trott på det bengt sagt? Dom hade ju fått hissa ut mig när jag skulle till jobbet:P Pinsamt värre.

Men men, ersättning ska jag ha.


Jag ska bli mamma!

Eller i varje fall kattmamma..

Nu när jag börjar bli hemma i min lägenhet och nu när de faktist bärjar likna ett boende har jag insett att det är något som saknas.. Tog ett tag innan jag kom på vad det är, men nu är det så självklart. Det är ju en katt som fattas.

Kollade runt på blocket mest för skojs skull i några veckor och sen bestämde jag mig, nej jag SKA ha kisse! Efter att ha kolla kks (kattkommando syd)hemsida slog det mig, det är klart jag ska ha en omplaceringskatt. En katt som verkligen behöver en familj.
Sagt och gjort har jag bevakat deras sida nästan dagligen och en dag fanns han bara där.
Söt som socker och lurvig päls. Jag mailade fram och tillbaka med "kontaktpersonen" några dagar och igår ringde jag henne.

Han blev min.
Nästa helg ska jag åka och hämta min prins. Prinsen Gösta..